Taaak, pokračujeme v mojí sérii STĚHOVÁNÍ. Poslední místnost, u které jsem vám chtěla ukázat, jak přibližně vypadala naše představa, inpirace a jak jsme nad ní přemýšlely, je obývák.

A pak už se pomalu vrhneme na reálný výsledek. Slibuju!

Stejně jako zbytek bytu, i obývák jsme se rozhodli zařídit celkem minimalisticky a ladit ho do šedé, černé a bílé. Centrálním kouskem je rozhodně sedačka, kterou jsme taky vybrali úplně jako první. Věděli jsme, že chceme tmavě šedou, ideálně do L, aby se nám tam pohodlně leželo ve dvou, ale taky jsme tam usadili rodinu, když přijdou na návštěvu. Nakonec jsme se rozhodli pro tuhle třímístnou sedačku s lenoškou a kovovými nohami. Je opravdu pohodlná a co je super je i to, že má po stranách ještě kapsičky na časopis, nebo třeba ovladač.


Zbytek nábytku už máme v plánu doladit jen v černé a bílé, a to tak, aby to působilo co nejjednodušeji a nejvzdušněji. Něco jako vidíte nahoře na fotkách. A pořád ještě hledáme i pohodlné a hezké malé křeslo k sedačce. Já bych byla ráda, aby mělo nějakou jinou barvu, než šedou, a trošku to celé oživilo. Tak jestli máte nějaké tipy na to, kam se podívat, dejte vědět!



Co samozřejmě nesmí chybět je hoooooodně pokojovek! Myslím si, že za ten rok, co s Kubou bydlíme sami, už jsem si vybudovala celkem hezkou sbírku. Tu ale plánuju ještě teď na jaře trošku rozšířit. Akorát budu muset vymyslet, jak v bytě kytky nějak hezky rozprostřít, aby to zase nebylo úplně jako v džungli :D.


No a poslední věc, nad kterou jsme docela dlouho debatovali byly doplňkové barvy. Zase nejsme takoví blázni, abychom chtěli mít jen čistě neutrální byt. Takže jsme přemýšleli nad tím, jakými barvami interiér doplnit, aby nevypadal tak smutně a "nezabydleně". Nakonec jsme se rozhodli především pro růžovou (teda já jsem se rozhodla, ale Kuba měl zrovna nějakou slabší chvilku a souhlasil :D). Líbí se mi ale taky sytě modrá a žlutá.

Tak teď už jen aby naskladnili stoleček pod televizi, který jsme si vybrali a pár dalších věcí a bude hotovo! Ani vám neumím popsat, jak rychle jsem si ten náš byteček zamilovala! 
Už se těším, až bude hotovo, uklizeno, navrtáno vše, co má být navrtáno a budeme si jenom užívat pohodičku.

Je něco, co by vás ještě o našem stěhování zajímalo? Další díly už asi zaměřím na výsledek. Tak mi dejte vědět, jestli chcete zase takhle články o jednotlivých místnostech, nebo radši jeden dlouhý článek o celém bytě!

9 komentářů

  1. Ahoj Lucko, moc se mi to líbí, vybrali jste dobře! ;) Ráda se nechám inspirovat :)) Já bych byla radši pro každou místnost jednotlivě - jednak dlouhý článek lidi odradí číst a nebo ho nedočtou a druhak má někdo v plánu se zaměřit třeba jen na obývák, kuchyň, ložnici... takže by si vybral to své :)

    OdpovědětVymazat
  2. Super inspirace! My obývák nedávno taky zařizovali a musím podotknout, že je hlavní si to celé dobře propočítat. My jsme to moc dobře neodhadli a na některý nábytek jsme si museli brát půjčku. Naštěstí se nám ale podařilo najít bez poplatku, a to tu: www.letakomat.cz/finance/pujcky-bez-poplatku :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkně řešený obývací pokoj to se musí nechat. Já se v těchto věcech moc neorientuju, takže jsem raději návrh interiéru našeho bytu nechala na externí firmě a jsem za to ráda, výsledek stojí totiž opravdu za to.

    OdpovědětVymazat
  4. Taky jsme se s přítelem zrovna přestěhovali do nového bytu a musím říct, že obývák je v dost špatném stavu, zařídili jsme si proto úvěr na rekonstrukci a za nedlouhou se vrhneme na jeho revitalizaci. Ty máš obývák zařízený opravdu krásně, takže se určitě budeme inspirovat :)

    OdpovědětVymazat
  5. Taky jsme zrovna řešili nový obávýk a snad nejvíce času nám trvalo navrhnutí sedačky na míru. S přítelem jsme se totiž nemohli moc shodnout na barvě, a tak chvilku trvalo, než jsem si prosadila svoje :D

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, nedávno jsme se s přítelem taky stěhovali do nového bydlení, a tak ještě dovybavuji obýací pokoj. Musím říct, že největší práce byla s výběrem sedačky, ale nakonec se nám poštěstilo vybrat tu pravou přes http://www.dublino.cz/

    OdpovědětVymazat