Dneska bych se chtěla rozepsat o rutině. Protože i přesto, že pro většinu lidí rutina = nuda, ji já vnímám jako klíčový element našeho života a naší produktivity... A vlastně od té doby, co jsem před rokem dokončila školu, stále hledám ten ideální balanc a pravidelnost ve svých aktivitách.

S Niky pracujeme z domova a jsme víceméně pány dámami svého času. Což je jedna z největších výhod toho, co děláme, ale taky jedna z těch nějvětších nevýhod. Protože když si práci dobře nezorganizujeme, nic moc neuděláme.


Najít si rutinu a pravidelnost v každodenním životě tak bylo letos mým novoročním předsevzetím a po čtyřech měsících musím říct, že se mi to konečně celkem daří. Prvním důležitým krokem bylo zamyslet se nad prioritami a aktivitami, které bych vůbec chtěla do svých dnů, týdnů a měsíců pravidelně začleňovat. 

To je teda:

  • práce - kam počítám plánování a vytváření obsahu, práci na různých projektech a akcích, komunikaci s našimi partnery a taky s vámi, sledovateli a správu a chod celého eshopu (na kterém už brzo zveřejníme několik novinek!)
  • čas s rodinou, Kubou a kamarády
  • cvičení - ať už půlhodinka cvičení doma, běh venku, nebo relaxace na hodině jógy
  • jídelníček - svůj výživový plán sice nedodržuju na 100%, ale rozhodně mám mnohem víc energie a cítím se líp, když jím zdravě a pestře. 
  • kreativní relaxace - přihlásila jsem se na kurzy krasopísma, o kterých jsem vám nedávno psala, a teď jsme s Niky začaly chodit ještě na dvouměsíční kurz skicování. Takovéhle kurzy jsou pro mě nejenom úžasnou formou relaxace, ale neskutečně mě baví se taky neustále učit něco nového, co doufám ještě dál využijeme v naší tvorbě. Pořád taky myslim i na to šití, když už jsem si v pracovně vyhradila místo jenom na šicí stroj! Tak snad i na to brzo dojde...
  • knížky a podcasty - jsou pro mě nejenom další formou relaxace, ale taky inspirace!
  • výlety a zážitky - jsou stejně nejlepší ty neplánované, na které člověk vyrazí ze dne na den, protože je hezky a protože se mu prostě chce. Ale vzhledem k tomu, že zábavnější je cestovat s někým, je často potřeba sladit kalendáře a prostě se předem pojistit nějakým plánem.



A když už jsem si tak nějak promyslela, co všechno bych do toho svého týdne chtěla nacpat, bylo mnohem jednodušší vytvořit si plán. Pondělky jsou naše plánovací dny, kdy si s Niky sedneme, a na několik týdnů dopředu si sepíšeme to do listy toho, co by která z nás měla udělat. Úterky zase pravidelně začínáme jógou. Středy si často necháváme volné právě na natáčení videí, nebo focení fotek pro blog. Ve čtvrtek skicujeme a v pátek doděláváme vše, co je potřeba!

No a víkendy? Na ty se těšíme ze všeho nejvíc, protože o víkendu odkládáme mobily a počítače a trávíme čas s našimi nejbližšími.

Jak to máte s rutinou vy? Je to něco, co vyhledáváte, nebo naopak radši žijete ze dne na den, bez plánu?

6 komentářů

  1. Pani, krasny fotky a skvely clanek Luci!

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělý článek ♥ Já bych si ráda tu rutinu dala znovu do pořádku a začala konečně být více produktivní, tak uvidím jestli to znovu dokážu dát do té samé lajny :D
    Mějte se krásně a budu se těšit na další články! Samozřejmě i na videa se budu těšit, ale tady na blogu mi poslední dobou hodně chybíte :(
    READING WITH LUCY

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný článek :) taky myslím že taková ta rituna je důležitá, taky bych bez plánů nic neudělala :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat
  4. Článek je skvělý! Chtěla bych se ale zeptat odkud, prosím, máte tak krásné šperky?

    OdpovědětVymazat
  5. O víkendu dobře děláte :) je třeba, aby si člověk odpočinul i mimo display pc nebo mobilu.

    OdpovědětVymazat
  6. The way a perfect routine is described from work then time with friends and family, diet, relaxation to trips, everything seems in order and very productive.

    OdpovědětVymazat