Když jsem před nějakým rokem a třičtvrtě potkala toho vousatýho kluka se zvláštním jménem a začli jsme se vídat, netušila jsem, že v balíčku s ním mi přijde do života i druhá rodina. Pierovi rodiče a brácha s jeho přítelkyní jsou boží. Je s nima sranda (většinou se vybere jeden ze kterého se sranda dělá), jsou srdeční a hodní, jsou to sportovci a víte co? Oni jsou v tomhle všem hrozně podobní našim! Všimli jsme si toho hned a docela brzy je spolu seznámili a hned po prvním večeru do sebe všechno zapadlo jako puzzle. Fakt neuvěřitelný! Mamky obě milují sport a dobré jídlo, tátové jsou oba vtipálci a motorkáři.

U těch motorek můžem klidně ještě chvíli zůstat. To totiž koluje v celý naší (teď už společný) rodině. Jezdí náš taťka, Pierův taťka, brácha, a po Vespě si motorku pořídil už i Piero. Na Vánoce nás tedy napadlo obdarovat celou naší skvadru společně stráveným výletem na motorkách a na malebným statku. Tam jsme vyrazili teď v květnu a povedlo se to parádně. Až na malý háček.


Původně měli chlapi vzít motorky, na ně naložit svoje batůžky (tedy nás holky) a k tomu se přidat Lucka s Kubou v autě. Nakonec ale Piero měl motorku v servisu, holky vlastně upřednostnily pohodovější auto a naši tři zbylí motorkáři v tom zůstali sami. Ta část s malebným statkem ale klapla na jedničku. Vyrazili jsme na jihočeský statek Polžov, který vlastní skvělá rodina a kromě hostů ubytovává velký zástup zvířat. Koně, ovce, chundelatý prasátka, dvě lamy, několik pejsků a koček, ježky a dokonce jedno liščí mládě.


První zastávka byla krásná Třeboň. Dali jsme si oběd v Šupince, prošli se a dali si zmrzku na náměstí. Pak už jsme se ubytovali na statku, povídali, četli si a připravovali večerní grilování. Po něm jsme si promítli fakt drsný dokument Road, o motorkářích šílencích, kteří jezdí závody na uzavřených běžných silnících především v Británii a Irsku. Projíždění venkovem a vesničkami v rychlostech blížících se k 300 km/h a riskují až smrtelná zranění. Pro někoho nepochopitelná šílenost a zbytečný hazard, pro ně ale vášeň, které se nedokáží vzdát. Pokud vás tohle zajímá, určitě si dokument pusťte.


Druhý den nám na statku umožnili projet se na koních. Asi se tu najde nejedna holka, která jako malá koně milovala, chtěla na nich jezdit, měla knížky o koních a jediné co kreslila, byly tyhle majestátní zvířata. Nebo jsem sama? Tehdy to bylo složité zařídit a mě to postupně přešlo, ale když jsem se na statku mohla vyhoupnout do sedla, fakt jsem se těšila. Je to krásnej pocit důvěry a respektu mezi vámi a koněm. Já k nim tedy respekt mám velký, protože když jsme se pak rozklusali, jen jsem doufala že se dokážu udržet! 


Pak se nám po cestě na výlet trochu rozpršelo a schovali jsme se na oběd v Nových hradech, kam po chvíli přijela spanilá jízda asi 60 Vespiček! Moto výlet sice zas tak nedopad, ale tohle byla aspoň částečná náhrada. Pierův taťka, Piero i já máme svoji krásku, a celá rodina je prostě milujem. Takže jsme obdivovali jednotlivý modely, barvy a vytunění.


Když se pak vyčasilo, dojeli jsme si na výlet do Červeného Blata, kde jsme se prošli rašeliništěm a nádherně divokou přírodou. Buřty na ohni na statku byly další na programu a večer jsme stihli ještě nějaké deskové hry. 


Poslední den po snídani (kterou pro nás připravili majitelé statku a naprosto předčila naše očekávání a mohla by se s klidem rovnat snídaním v luxusním hotelu) jsme ještě vyrazili na výlet do Terezčina údolí. To je rozlehlý park s členitou přírodou, různými zákoutími, loukami i jezírky. 


Řeknu vám, tenhle výlet byl boží relax. Ve skvělý společnosti, na krásným místě a ještě obklopeni roztomilými zvířátkami. 


Když budete v okolí, určitě tyhle místa navštivte a nebo jako my, si tam udělejte pár dní dovolenou. Čím dál tím víc si vážíme krásných míst, která máme na dosah přímo u nás v naší zemičce. Je docela jednoduché na to zapomenout nebo si to neuvědomit a přitom je to taková škoda! 

Kam si rádi děláte výlety vy?

9 komentářů

  1. To je nádhera, ta příroda všude kolem, hned bych jela!
    Taky mám přítele, taťku, strejdu a bratrence vášnivé motorkáře, vím o čem mluvíš. :D

    Tereza's journal

    OdpovědětVymazat
  2. Z tých fotiek ide neskutočná pohodička. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky a krásný článek! Musel to být super výlet plný pohody :)
    MyGoldenMind

    OdpovědětVymazat

  4. Enhanced Keto Pills Review: Health issues have turned out to be extremely regular for youngsters these days. Without legitimate wellbeing and diet, it winds up inconceivable for an individual to remain fit. Nowadays maladies have likewise expanded and individuals are losing their wellbeing in all respects rapidly. Individuals who eat a great deal of inexpensive food and road sustenance frequently harm their body inside. Road sustenance contains a great deal of contaminations and included synthetics and additives which are sufficient to harm the strength of an individual. These sustenances are sufficient to make an individual look greasy and overweighed. Overweight is certifiably not a typical issue any longer. Read more: http://www.pillspanda.com/enhanced-keto-pills/

    https://www.facebook.com/EnhancedKetoPillsReviews

    https://medium.com/@ketotop155/do-you-like-to-get-a-beautiful-body-structure-4a4f5410c463



    OdpovědětVymazat

  5. Origins Keto Reviews:- Origins Keto will walk reasonably just in case you are exhausting the upgrade successively for 3 months or more. The BHB ketones which we were talking about earlier are accessible in three structures in the upgrade, to be explicit, sodium, magnesium similarly as calcium. Regardless, even the proximity of three sorts of ketones isn't commonly possible to give you any speedier outcomes than 3 months, in light of the fact that your body you will need time to improve assimilation, decline oxidative weight, settle glucose levels and moreover follow up on your body to improve essentialness and center intrigue. Peruse more>>> http://pillspanda.com/origins-keto-reviews

    OdpovědětVymazat

  6. Origins Keto Reviews:- Origins Keto is known to be the best weight decrease diet pill which aides in lessening the set away fat in your body. These weight decrease tablets can activate the ketosis methodology in your body. Ketosis is a technique by which your fat cells are isolated in your body to convey the required essentialness. In any case, ketosis is seen as the metabolic strategy which is extremely major for a human child. By far most of the overall public who have used this thing before had given a solitary positive response, so it is known to be the exceptional thing in shaping your body. Peruse more>>> http://pillspanda.com/origins-keto-reviews

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to i zní to moc krásně! :-) My se letos s přítelem vydáváme na týdenní dovolenou po Německu, musím tedy ještě od https://www.top-pojisteni.cz/cestovni-pojisteni zařídit cestovní připojištění a budeme připraveni vyrazit!

    OdpovědětVymazat
  8. já miluju koně a váš blog a když se to spojí jste užasné

    OdpovědětVymazat