Máme středu, což znamená nový podcast! S Niky jsme si musely tuhle epizodu nahrát dopředu, protože odletěla do Portugalska a zrovna se to sešlo, že jsem byla celý týden nemocná a ztratila jsem hlas. Takže se předem omlouvám za svůj chrapot a doufám, že vás to nebude při poslouchání epizody moc rušit.

Třetí díl jsme se rozhodly zaměřit na téma sociálních sítí a na naší neustálou vnitřní rozepři mezi tím, jestli být 100% autentické a nebo se snažit být ideálními vzory pro naše sledující. Máme totiž pocit, že se od nás očekává obojí a v určitých oblastech je trochu složité to skloubit.

Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout

Až si epizodu poslechnete, budeme moc rády, když nám do komentářů napíšete, jak tohle téma vnímáte vy. Jestli sledujete influencery a kde vidíte tu hranici mezi autenticitou a zodpovědností.

40 komentářů

  1. Ahoj holky!
    Super podcast, většinou taky nekomentuju a jsem pasivní konzument, ale jsem ráda, že jste načly tohle téma.
    Myslím, že ty nenávistné komentáře je třeba brát s velkou rezervou a to, že pro vás osobně je třeba brzy vstávat v 6, je v pohodě. Každý to má jinak a vy popisujete svůj život, tak by i ostatní měli respektovat způsob, jakým ho popisujete. I konzumenti mají svou zodpovědnost, tak nemusí hned opakovat všechno po vás, jsme přece individuální.
    Fandím a doufám, že vás ty hejty neodradí dělat to, co děláte. ❤️

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj,
      děkujeme za komentář :) máš pravdu, i konzumenti jsou svým způsobem zodpovědní za to, jaký na ně má obsah dopad :)

      Vymazat
  2. Musím vám pochválit fotku v úvodu článku, je moc povedená! :)

    OdpovědětVymazat
  3. K podcastu jako takovému - dobře se posloucháte, jste milé, inteligentní a máte určitě co předat a myslím, že pro spoustu mladých slečen můžete být skvělým zdrojem inspirace. Co se týče tématu, je to něco nad čím také často přemýšlím a docela mě mrzí ten trend ke kterému směřuje prezentace lidí na sociálních sítích. Aby se zabránilo kritice a negativním komentářům, snaží se každý působit dokonale, ukazovat jen to co je považováno za správné, co bude přijato kladně a co je zrovna trend. Na jednu stranu chápu, že cítíte určitou zodpovědnost a vaše argumenty proč občas neřeknete úplnou pravdu jsou podle mě rozumné ale na druhou stranu mi vadí, že je pak vytvářena iluze dokonalosti, která může být taky poměrně dost škodlivá. Podle mého názoru většina lidí víc ocení nedokonalou celou pravdu než skrývání toho co by mohlo vyvolat kritiku. Kdo čeká na každou vaší chybu nebo nedokonalost, ten si ji vždycky najde ať se snažíte jakkoliv. Nedávno jsem se setkala s názorem, že sociální sítě nejsou realita a že si tam každý vytváří svoje dokonalé alterego a kdo to nechápe tak tam nemá co dělat. Podle mě by to takhle být nemělo a mnohem radši než nepřirozeně dokonalé osoby sleduji ty, které jsou mi blíž tím že dělají chyby a nemám při sledování jejich života pocit, že ten můj je špatný.
    Nedokonalost je krásná a kdo je dokonalý a má všechno už nemá proč žít dál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkujeme za komentář a názor. Máš naprostou pravdu, že ta "dokonalost", kterou se pak my můžeme chránit, může ale ve finále taky ubližovat a to zas čtenářům a sledovatelům. Z tohoto pohledu jsme nad tím před tím neuvažovaly.

      Vymazat
  4. Já osobně mám radši, když člověk ukazuje pravdu. Jasně, určitě se objeví negativní komentáře, ale je nutné brát v potaz i to, že pak si lidé okolo můžou myslet, že všichni influenceři žijou dokonalý život. Nikdy jim neujela tramvaj, nikdy se jim nestalo něco smutného. Upřímně to, jak ukazuje život Verča (Čas kavičky) si myslím, že je to pravé. Ano určitě člověk nemusí ukazovat vše, jsou věci co si chce nechat pro sebe, ale přece jen nemůže být vše dokonalé. Lidé a hlavně mladí lidé mají pak pocit, že jim vše padá na hlavu a proč oni to mají těžší než ti co působí na internetu.

    Sama jsem ta, která komentáře moc nepíše, ale co mě fakt dokáže vytočit je skrytá reklama a to se pak ozvu. Smutné je, že někteří influenceři jsou schopni se kvůli tomu pohádat :) .

    OdpovědětVymazat
  5. Ten váš podcast je fantastický, je hrozně osvěžující vás po letech slyšet jako normální dvě holky. Už jsem se bála že jste mimozemšťani ��! Moc vám fandím Tereza.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D to nejsme! Děkujeme, máme radost, že tě baví :)

      Vymazat
  6. Dneska jsem hnedka po vydání poslouchala nový podcast, a chtěla bych se k tomu trochu vyjádřit. Myslím si, že nějaká ta kritika a semtam negativní komentáře k tomu, co děláte bohužel patří a je možné, že s tím, jak vás sleduje víc lidí, tak se i těch negativní najde víc :( Chápu, že to není nic příjemného a snažíte se tomu předcházet, ale na druhou stranu si myslím, že by byla velká škoda jen kvůli tomuhle nějak "cenzurovat" vaši tvorbu. A možná to souvisí s tím, že působíte občas až moc bez chybky. Já osobně jsem ráda a zčásti se mi i líbí, když vidím, že ani influenceři nejsou bez chybky. A myslím, že celkově i pro mladší ročníky je tohle hrozně důležité - vidět, že ani jejich vzory nejsou dokonalé. Jinak mám vás i vaši tvorbu hrozně moc ráda a nejvíc ze všeho se mi ten líbí podcast, možná i pro to, jak reálně tam mluvíte:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenko děkujeme za tvůj názor :) máme radost, že se ti líbí podcast. I pro nás je to taková nejpřirozenější platforma. A máš pravdu, že je dobré vidět, že realita není jenom růžová :).

      Vymazat
  7. Ahoj,

    normálně vás moc nesleduju,protože mě to neba právě kvůli tomu neosobitýmu stylu, kdy se snažíte neurazit (což chápu), ale tím pádem ani nenadchnout.
    Narazila jsem ma podcast, kde zníte super a zábavně.
    Takže za mě se vykašlete na rejpali, ty tu budou furt a buďte takový jaký jste.
    I s tím sarkastickým humorem :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jak jsem se zamilovala do vašeho podcastu...

    Asi bych měla začít tím, že jste úplně PRVNÍ blogerky / influencerky, které jsem kdy začala sledovat. Blog A Cup of Style se mi zalíbil na první pohled, tehdy jste psaly mnohem víc o módě a kosmetice, což teda nebyl úplně můj "šálek stylu", ale i přesto jsem se sem ráda vracela, čistě kvůli vám dvěma. Brzy jsem si zamilovala i vaše videa na YouTube, kde jste přece jen sdílely trochu víc ze svého života. Teď přišly podcasty a já začínám mít pocit, že ať už se v životě pustíte do čehokoliv, vždycky z toho vznikne něco ÚŽASNÉHO.

    Už po třech epizodách podcastu můžu říct, že tenhle formát mi od vás zatím sedí úplně nejvíc. A to právě kvůli tomu, jak jste v něm otevřené a nebojíte se mluvit o věcech, které vás trápí. Abych tedy odpověděla na vaši otázku - na mě působíte mnohem lépe v podcastu, kde jste upřímné a své, než třeba ve videích, kde je té dokonalosti často až příliš. :D Chápu, že je strašně těžké přehlížet ty rejpavé komentáře, a že se snažíte jít příkladem hlavně mladšímu publiku, ale mě to kolikrát přivádí k šílenství, jak moc jste na sociálních sítích dokonalé. :D

    Takže abych to nějak shrnula, já osobně nejsem velký fanoušek nekotroverzního obsahu, mám radši upřímnost a nedokonalost. Ale pokud vy preferujete spíš tu "bezpečnější" variantu, tak je to v pohodě, nikdo vám nemůže mluvit do toho, jak se na internetu prezentujete. Hlavně abyste se v tom vy cítily dobře. :)

    Mimochodem, tohle je přesně ten důvod, proč jsem většinu času jen pasivní konzument - šíleně dlouhé komentáře. Zjistila jsem, že zkrátka asi nedokážu napsat svůj názor ve dvou krátkých větách a vždycky z toho pak vznikne takovýhle sloh. :D Ale slibuju, že se polepším a naučím se psát krátké a výstižné komentáře, abych mohla líp poskytovat nějakou zpětnou vazbu!

    Tak snad vám ten můj komentář k něčemu bude... Mějte se krásně a těším se na další díl vašeho skvělého podcastu! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkujeme za zpětnou vazbu. Je pro nás skvělý přečíst si vaše názory! To máme radost, že podcast takto vnímáš a jak to tu tak čteme, asi se pokusíme na to víc vykašlat a otevřít se i na jiných sítích. Ani jsme si neuvědomovaly, že bychom působily až tak "dokonale" :D

      Vymazat
  9. Nechala jsem se sem zaslat z podcastu :D Holky vy mě bavíte! Hlavně tohle téma je poměrně zajímavý a je super to slyšet taky ze strany influencerů. Já osobně si spíš užívám lidi, který se nebojej sdílet realitu. Poměrně mě mrzí, že takové to "rýpání" lidí vás někdy může omezit v tom sdílet stories nebo vystřihnout z vlogu něco, co i když by nemuselo být perfektní, tak by to vlastně mohlo být poučné. Ale je pravda, že v takovém množství, v jakém takové komentáře dostáváte vy, to někdy musí být velký tlak. Já vás obdivuju! A už se těším na další díl :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, moc děkujeme! Je to právě ten tlak, který nás asi trochu zahnal "do kouta". Tak my se nedáme a zkusíme z něj zase vylézt :D minimálně v podcastu! Máme radost, že tě baví :)

      Vymazat
  10. Za mě je nejdůležitější být sam sebou, já osobně preferuju sledovat lidi, kteří prave to, ze nejsou perfektní ukážou. Protože nikdo z nás není 100% a ti, co to po vás chtějí jsou nejmíň 😄 neznám nikoho z nich, ale jsem přesvědčená, že prave ti mají největší problem, protože kdyby ne, tak budou respektovat ostatní (vás) a misto toho, aby člověku nadali, že mu nesluší brýle, tak by radeji poradili, který by mu slušeli víc. např. 😂 podle mě si tihle troufalci akorát sami sobě dokazujou, ze jsou lepší, protože vi, ze nejsou (nechci, aby to znělo špatně- oni zase muzou být opravdu lepsi v necem jiným, ale prave vědí o svých slabinach a misto toho, aby na nich pracovali, tak shazují ostatní). Navíc nikdo není nucenej, aby sledoval konkrétní obsah, takže pokud někdo podle něj není stoprocentní (nikdo nemůže být), ať sleduje toho, kdo tomu jejich ideálu odpovídá. Je blbost se omezovat až na takové úrovni, abyste museli řešit, jestli můžete nahlas říct, ze jste vstali v 6 nebo v 10. Co je komu do toho?😂 vždyť je to absurdní. Navíc to, ze ukážete, že obcas dostanete kafe v papírovými kelímku s plastovym víčkem spoustě lidem potvrdí, že je normální být člověk, že se nemusí stydět za to, ze jim se to stane taky. Když by všichni influenceri byli “dokonalí”=omezovali se a “zatajovali” svoje pravý já jen pro to, aby byli něčím, čím ani není v silách nikoho být, lidi by se pak cítili blbě, protože jim se to obcas stane. Možná tim, ze ukazes svůj sarkastickej humor ve videu si poštveš několik lidi, kteří ti budou zavidet, ze oni takový vtípky dělat neumí, ale přibude několik dalších, kterým bude takovej humor sympatickej😄 nechci tím říct, ze házet batoh na koleje je ok, ale to, ze nemáš rada vstavat v 6 Ok je a nikdo to nemůže nadavat za to, ze ostatní vstávají ve 4😂 naprosto chápu, že chcete být dobrým vzorem, to je skvělý 🙏🏼ale podle mě a asi i z vlastní zkušenosti to někdy může být až moc a i ta dokonalost je zase z jinyho ohledu špatná, protože lidi jsou pak zmatení z toho, ze vy jste stoprocentní a oni nejsou a nikdy nebudou (protože nevidí, ze si někdo na ig např. prelil to kafe z plastového kelímku do keepcupu a dela Jakoze nic)

    Tohle je moje první reakce na něčí obsah😂😂 ale vážně mi nepřijde normální, chtít po vás něco takovýho. Nikdy se nezavdecime vsem a v takových číslech už vůbec a pak se akorát vy cítíte blbě a ztrácíte svůj čas a energii😄😇

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Nikol, moc děkujeme za reakci, máme radost že ta první je právě u nás na blogu :)) je fakt, že občas je to až absurdní. Občas je pro nás důležitý podívat se na to trochu jinýma očima abychom to vůbec viděly :).

      Vymazat
  11. Zdravim vas, taky nejsem uplne nejčastější komentátor, ale tohle tema me zaujalo a poslechla jsem si vas podcast.
    Myslim si, ze je na kazdem, jak se prezentuje na socialnich sítích. Nechcete tam sdílet konfliktní veci? Tak je nesdílejte.
    Ale ja sleduju lidi, se kterymi mam společný uhel pohledu na svet a tim, ze se hlidate a snažíte se byt korektní pro vsechny, prichazite o jedinečnost.
    Neprijemne komentare tu byly, jsou a budou, jsou mezi nami skupiny lidi, kteri si proste chtějí vybít svoji frustraci a a internet jim k tomu dava zvlastni moc. Za me je nejlepsi tyto lidi zcela ignorovat a dale sdílet svoji osobu a svoje nazory, kdyz uz to clovek chce delat. Jestli je to pro vas tezke a zpusobovalo by vam to stres, tak zustante takove jake jste, i tak toho sdilite dost.

    OdpovědětVymazat
  12. Za mě určitě super podcast. ��
    Je super slyšet takové věci i z vaší strany. Když někdo řekne, že jeho práce je psaní na blogu nebo točení videí. Nikdo ani nevěřím jaká to je práce. Uznávám sice to není fyzicky tak moc náročné. Ale snášet tolik kritik a ani ne konstruktivních, mi nepřijde nic lehkého. A psychika se s tím někdy nedokáže ani pořádně vyrovnat. A v dnešní době tě lidé zhejtuji za kelímek od kafe. A při tom hází odpadky do směsného odpadu. A ve vašem případě netvrdíte o sobě, že jste 100% zero-waste. Tak co potom ostatní čekají že takový budete��. To je jako kdyby někdo říkal, že dostává z matematiky čtyřky. A lidi by se potom divili jak to že nedostal z testu na rovnice 1��. Určitě pokračujte v tom co děláte. Jste v tom vážně dobré.��

    OdpovědětVymazat
  13. Ahoj holky,
    chtěla jsem vám jen říct, že jste skvělé, vaše videa miluju, ale vaše podcasty ještě víc! Myslím, že je to tím, že jste tam právě takové opravdové, bez zábran. Určitě takové buďte i víc ve videích, protože já si už říkala, jak to děláte, že jste tak dokonalé. Sice nejste vůbec kontroverzní, ale myslím, že takhle byste mohly být daleko víc lidštější a reálnější, než jsem si vás představovala :) Jinak vám přeji jen to nejlepší, jste hrozně šikovný holky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Ivet, děkujeme za tvůj komentář! Jsme docela překvapené, protože nám ani nepřišlo, že bychom se prezentovaly tak "dokonalé", ale je pro nás moc přínosné od vás takhle slyšet zpětnou vazbu. Jsme rády že tě baví podcast a zkusíme se trochu uvolnit i do videí :D

      Vymazat
  14. Ahoj holky,

    tez se radim do skupiny pasivnich sledovatelu, nicmene vase vyzva me na podcastu oslovila, proto rada pridam postreh na tohle tema - pomuze-li vam to - takovy mozna trochu niternejsi.

    Pro me osobne jadro lezi v osobni zodpovednosti. Jak vasi, tak vasich sledovatelu (a ve vysledku vlastne uplne vsech lidi na svete). Az vsichni prijmeme zodpovednost za nase zivoty, opravdovou, plnou zodpovedost, zmizi osocovani, negativni komentare, ale i pochyby o sobe samych. Protoze kdyz se na to podivame zblizka, zapadne to - vy prijmete zodpovednost za to, ze sdilite svuj zivot, ktery se muze od vetsiny lidi lisit - a to je uplne v poradku, nebudete o sobe pochybovat, budete vedet, ze delate to nejlepsi, co muzete a je pritom uplne jedno, jak nedokonale se to zbytku sveta muze zdat. Jenze az i ostatni lide pochopi, ze jen oni jsou strujci sveho zivota, nikomu se nic nedokonale uz zdat nebude. Ano, ostatni se muzou inspirovat, nahlizet, sdilet, ale konecne rozhodnuti, to vnitrni, je vzdy jen na onom jedinci, at si rika kdo chce, co chce. Nikdo nemuze cloveku sebrat vnitrni svobodu, pokud mu to sam nedovoli - a i potom to je porad jen jeho vlastni rozhodnuti. Prehazovat vinu a odpovednost na druhe je samozrejme jednodussi, ale taky to s sebou nese spoustu 'problemu', vsak jste o nich samy mluvily.
    Kdybychom vsichni prevzali zodpovednost, budeme ve vlastnim zajmu vzdy delat to nejlepsi, co muzeme, rozhodne nebudeme skodit sobe, ani jinym, protoze by to vubec nedavalo smysl.
    Kdyz to totiz clovek udela, neco se zmeni, posune, tezko se to popisuje, protoze to je neuchopitelny koncept, ale kazdopadne to otrese clovekem, i jeho okolim.

    Prozatim je to zrejme trochu utopie, nebot ve spolecnosti porad prevlada nazor, ze jsme jen vleceni nejakym osudem, ktery pro nas byl vytvoreny, ze si nemuzeme vybirat, pretvaret; a to je vlastne taky v poradku. Nicmene verim, ze se to muze zmenit - tahle temata se ted vic a vic oteviraji, i diky vam. Takze diky holky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Renato, děkujeme za tvůj pohled na věc. Máš pravdu, že člověk musí vzít věci do svých rukou a začít prostě sám u sebe! Často je tenhle krok pro lidi těžký a skoro až děsivý, vyžaduje docela dost odvahy :).

      Vymazat
  15. Zdravím,
    osobně na 99% nic moc nekomentuji, ač s téměř vším co říkáte se ztotožňuji. Z jakého důvodu?.. no protože se stydím. Bojuji s tím, ale mám ráda anonymitu a moc neumím vyjádřit nahlas svůj vlastní názor a obhájit si ho (teda né na internetu). Ale pokud někdo píše někomu ošklivé zprávy a neumí si na profil dát svojí vlastní fotku a jméno, tak to mi přijde jako pěkná zbabělost!

    Vaše podcasty mě přijdou super a ráda je poslouchám, úplně stejně ráda koukám na vaše videa. Za mě by bylo fajn, kdyby jste byly ale více sami sebou a občas ukázaly i něco, co není úplně tak "správný". Myslím že nejideálnější by bylo najít takový balanc mezi tím. Ukázat, že nejste dokonalý ve všem, že neděláte všechno jen na výbornou, ale zároveň nejít do druhého extrému. Chápu, že je to těžký, když uděláte něco a hned vám na to x desítek lidí napíše, že to nebylo správné.
    Přeji hodně štěstí a věřím, že vy to opět skvěle zvládnete! :)
    Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko, děkujeme za milý a povzbudivý komentář! Nemusíš se stydět, je pro nás úžasný přečíst si takový feedback :) A máš pravdu, zkusíme to!

      Vymazat
  16. Ahoj,
    Moc se mi líbí Váš obsah, koukám na skoro všechny Vaše videa, IG, FB. A celkem bych uvítala, kdyby třeba fotky byly reálnější, bez filtrů, bez úprav, klidně i s plastovým kelímkem v záběru. Působily by jste více lidštější.
    Užijte si krásný podzim

    OdpovědětVymazat
  17. Ahoj, většinu času jsem tichý konzument, ale poslední dobou se snažím likovat videa a případně zanechat i koment, protože mám pocit, že je fajn alespoň nějak ocenit snahu těch lidí, kteří si s videem/článkem,.. dají tak velkou práci. A když mi člověk nějak nesedí a mám s ním problém, tak není nic snažšího než ho nesledovat - tudíž nechápu, proč má někdo zapotřebí pod videa nebo kamkoliv psát urážlivé a ošklivé komentáře. :) Já osobně dávám přednost tomu, abyste byly své, prostě takové jaké jste a jestli to nebude úplně korektní tak je mi to naprosto fuk, autentičnost je autentičnost :) Mějte se krásně a nenechte se odradit ošklivými komenty.
    P.S. Luci, gratuluji k zasnoubení!!!!!!!!!!!!! :)

    OdpovědětVymazat
  18. Vase podcasty jsou super. Z velkeho baliku lidi, ktere sleduji jste pro me stalice a vzdycky si rikam, ze je super, ze je nekdo jako vy kdo je slusne vychovanej, nenasilne propaguje pozotivni veci a je skromnej. A je takovej uz treba deset let.
    Jinak treba sesta hodina me nepobourila, ale onehda kdyz nebudu jmenovat rekla jedna influencerka vetu nechci drahej kocarek a on stal 18 000 to treba na moje kuri oko celkem slaplo. Jakoze chapu, ze pro ni je to treba zanedbatelna castka, ale vzhledem k tomu jak mizerna je financni gramotnost nejen mladych myslim, ze neni dobry prezentovat 18 000 jako malo penez. Jinak ale nemam potrebu u influenceru aby byli dokonali. Nikdo neni

    OdpovědětVymazat
  19. Dominika Prochazkova7. října 2019 v 21:13

    AHoj Lucko a Nicole, ja se radim k tem pasivnim konzumentum, nikdy komentare nepisu,ale ted se snazim zacit davat aspon nakou zpetnou vazbu; hlavne kdyz me neco oslovi. Taky jste prvni youtuberi, kt. jsem vubec zacala sledovat, myslim ze kdyz byla Lucka na Work And Travel. Priznam se, ze me vase videa uz moc neoslovuji, protoze jsem se hodne posunula v zivote. Rozumej mam dve deti a spis vyhledavam naky rodicovsky, ale vzdycky se na vase videa divam, protoze me bavi se na vas koukat :). Ale podcasty jsou super, ty me oslovily hodne.
    No s tou kritikou a dokonalosti, to mate tezky. Ja osobne, v realnym zivote se snazim nesoudit. Rikam si: kazdy dela jak umi nejlepe, ne lepe. Ale na youtube, mam taky tedenci mnohem prisnejsiho meritka (umi to nekdo vysvetlit?). Treba minule jsem videla video Jenny Mustard duvody proc nemit deti a me se to strasne dotklo a mela jsem potrebu se obhajovat, ze to tak neni. Apak jsem se zastavila a rekla si: hej, pockej, ty se nemusis obhajovat, je to jen neci nazor, postoj.. Uplne me to samotnou prekvapilo. U vas me napadl capsule wardrobe, vsichni blogeri to resi a vy jeste ne. Ale mam pocit, ze jste se posledni dobou hodne uskromnily :). Chapu, jak je to pro vas svazujici naky tlak na vas, ale jste holky sikovny, verim, ze vite, ktera cesta je ta spravna pro vas;)

    OdpovědětVymazat
  20. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  21. Ahoj holky,
    zrovna nedávno jsem si uvědomila, jak strašně málo chválíme za služby. Ať už je to šikovná kadeřnice, výborný jídlo v restauraci, skvělý ubytování nebo i pokud podcasty nazveme službou pro posluchače (?) Že pokud jsme s něčím spokojený, bereme to v postatě jako "standart" a už málokdo sedne k počítači a napíše pozitivní recenzi a pochvalu. A tak se snažím na tom pracovat (na sobě pracovat). Takže si sednu a udělám si čas těch 5 minut, abych napsala pozitivní recenzi ubytování, kde jsem byla spokojená, restauraci, kde jsem se tak strašně přežrala úžasnýho jídla :D A stejně tak bych chtěla ocenit i vaši tvorbu. Vůbec si nedokážu představit, kolik práce za tím vším stojí. A vy to všechno děláte skvěle! Líbí se mi, jaký k tomu máte přístup. Že si na nich nehrajete a jste prostě normální holky, který se jenom rozhodly sdílet část svého života na sociálních sítích. Který občas použijí igelitku, dají si nezdravý jídlo a mají i blbej den - stejně jako každej. A pokud někdo tvrdí, že tohle nedělá, tak není superhrdina, ale blázen. Protože odepřít si jednou za čas nějakou pořádnou prasárnu?? Nechápu :D Jen tak dál, holky. Jen se z toho všeho, co se kolem děje, prostě nepo*rat :D
    Kristýna

    OdpovědětVymazat
  22. Ahoj holky,
    podcasty jsem začala poslouchat teprve nedávno a jsem jedním z těch pasivních konzumentů obsahu, který se většinu času moc nevyjadřuje. Je to proto, že nikoho moc nesleduji pravidelně, spíš jen příležitostně, když se nudím. Tohle téma podcastu mě ale velmi zaujalo. Naprosto rozumím tomu, jak celé téma vnímáte a jak se cítíte. A přijde mi, že podobný tlak necítí nejen influenceři, ale začíná se přehnaná korektnost a dokonalost vyžadovat víceméně od každého. Právě startuji svojí dráhu učitelky a uvědomuji si víc než kdy dřív, že si musím dávat pozor na to, co kde vypustím a udělám. Ať už na sociálních sítích nebo kdekoliv jinde. Vím, že účty jdou nastavit jako soukromé, což jsem taky udělala, ale v některých případech mi přijde, že jsem přišla o místo, kde jsem si mohla napsat kdykoliv cokoliv a každému to bylo jedno. A to mě trochu mrzí.. Zároveň mám pocit, že společnost obecně je tak strašně odsuzující, že nedovoluje prostor pro chyby. Až v poslední době si uvědomuji tu zodpovědnost, která mi přistála na ramenou v podobě výchovy a vzdělávání dalších generací. A i přesto, že vy máte povolání trochu jiné než já, také silně ovlivňujete další generace. Rozumím tomu tlaku velmi dobře a neskutečně vás obdivuji za to, co děláte a jak to děláte a věřím, že i přesto, jak je to všechno někdy těžké, si vedete skvěle.. Moc vám fandím a doufám, že se to časem zlepší a ta potřeba dokonalosti a hyperkorektnosti se časem zmírní. Vždyť jsme jen lidi. A proto doufám, že se mi podaří v mých studentech a žácích rozvinout pocit, že není třeba být dokonalý, ale lidský.
    Mějte se krásně
    M.

    OdpovědětVymazat
  23. ahoj holky tohle téma je super a jsem moc ráda že někdo takové téma otevřel.Hrozně ráda poslouchám vaše podcasty moc se u nich uklidním a nasměji.Už se těším na další podcast.

    OdpovědětVymazat
  24. Ahoj holky, opravdu moc povedený podcast. Chápu váš vnitřní boj, ale myslím si, že obecně lidé raději něco vytknou a upozorní na chybu, než aby něco pochválili. Nikdo není dokonalý a rejpalové se najdou vždycky. Mně osobně se víc líbí, když jste přirozená a prostě takové jaké jste. A myslím si, že dokážete inspirovat, i když máte v záběru plastový sáček :)
    Hodně štěstí s další tvorbou!
    Tereza

    OdpovědětVymazat
  25. Po dlouhé době jsem se vrátila k tomuto dílu podcastu a úplně mě zarazilo právě to téma autenticita versus zodpovědnost. Je dobré myslet na to, že sdílení je zodpovědnost, ale právě ta autenticita stojí za tím, že se z influencerů stal takový fenomén. Navíc většina sledovatelů jsou obyčejní lidé, tedy nedokonalí, a alespoň pro mě bývá velmi příjemné, když vidím, že moji oblíbení influenceři jsou taky jen lidé. Každý krok k lepšímu/udržitelnějšímu je cenný a vždycky je to cesta, která možná nikdy nekončí. Takže případné hysterické výlevy ohledně papírového kelímku nebo igelitky mi přijdou nepochopitelné.
    Takže pokud bych měla volit mezi autenticitou a tím hrát za každou cenu ideál/vzor, tak volím autenticitu.
    Držte se holky a ať se vám daří!

    OdpovědětVymazat