Je to vůbec práce? Co ta práce vlastně obsahuje? Dá se tím vydělávat a mělo by se tím vůbec vydělávat? A odkud se ty peníze teda berou, kdo je platí a za co? Uuuuufff! Spousta otázek a v odpovědi se často mlží. My už o tom víckrát psaly, ale tentokrát jsme vám do jednoho podcastu shrnuly odpověď na to, jak se vlastně živí influenceři.


Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout

Nedá se odpovědět za všechny influencery obecně. Představíme vám ale nejčastější zdroje příjmů, jak fungují a jak je používáme my. Zároveň se dotkneme i toho, jak si myslíme že by se to dělat nemělo.

Budeme rády, když si podcast pustíte a dáte nám vědět v komentářích, jestli jste se dozvěděli něco nového. Případně co si o práci influencera myslíte, jestli je správné mít na svých kanálech reklamu a jestli je důležité ji označovat? 

3 komentáře

  1. Podle me, pokud influencer nedoporučuje v každém příspěvku jiný produkt, tak mi nevadí, když spolupráce není označená. A právě naopak mi někdy přijde, že když vidím označenou spolupráci, tak už předem očekávám, že je ten produkt vychvalen více, než by si zasloužil a není ta reakce na nej tak upřímná ��

    OdpovědětVymazat
  2. Osobně mě vždycky zklame, když vidím příspěvek na "super skvělý a úžasný" produkt, film, restauraci, ... a pak si rozkliknu příspěvek a zjistím, že je to spolupráce. Člověku pak najednou klesne důvěra v danou věc. A ještě víc mě zklamalo, když jsem se seznámila s holčinou, která se také částečně živí instagramem a pochopila jsem, jak některé příspěvky u lidí se sledovaností okolo 30 000 vlastně fungují, a že často je to trošku víc o penězích než o pravdě. O to víc si cením někoho poctivého :)

    OdpovědětVymazat
  3. Mě osobně překvapilo, že You Tube má informace o uživatelích ohledně toho kolik jim je let, kde žijou a jakého jsou pohlaví i v případě, že není ten dotyčný registrovaný na You Tube kanále, to jsem před poslechem tohoto podcastu netušila :( Respektive už mi to lidi říkali, ale já jim nevěřila a tvrdila jak jsou naivní, že z čeho by You Tube ty informace sebral, když to někam vyloženě nevyplníte.

    OdpovědětVymazat