Mobil, seriály, hry… jednoduché formy zábavy, které jsou v podstatě návykové. Netrávíme jimi ale až moc času? A je to mrhání časem, nebo jen způsob odpočinku?

O tom s Niky diskutujeme v nové epizodě našeho podcastu Se ségrou. Každá to máme trochu jinak a zajímalo by nás, jak to vidíte vy. Snažíte se tenhle čas u obrazovek omezovat, nebo si ho naopak užíváte?


Podcast si můžete poslechnout taky na: SpotifyApple PodcastyGoogle PodcastyBuzzsprout

8 komentářů

  1. ahojte Holky :)

    Niki vďaka za prínos témy, ktorá je čoraz viac alarmujúca (kvôli extrémnemu nárastu tejto nelátkovej závislosti medzi mladými).
    Bolo zaujímavé počuť ako ste kontrastné.
    Lucka, určite sa pusti do čítania knihy o spánku, budeš sa diviť a neoľutuješ . . .a dúfam, že potom to možno pozdielate svojmu širokému publiku ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Můj názor je, že sledovat TV a seriály obecně je kravina, pro mě to je ztráta času, ale já jsem kancelářská krysa, sedím u pc celou pracovní dobu, takže pro mě je relax třeba procházka nebo i domácí práce, prostě ne pasivní věci jako TV. Ale naprosto chápu, že každý to má jinak, nejde to vzít paušálně že to je dobře nebo špatně, kdo je celý den aktivní a na nohách, pracuje fyzicky, tak to pro něj bude odpočinek, že si konečně po práci sedne.) Tak to vidím já, sama se na to nedívám, ale chápu to, jde spíš o to, aby se nedívali lidi na úplný kraviny, jako třeba nekonečný seriály a reklamy mezi tím.) Nechápu, že někdo třeba nejde ven, protože právě dávají Ulici, to by mě mohlo:D Ale nekritizuju, je to každýho věc a volný čas, mě to neomezuje, že na to koukají, ale já bych se takhle omezovat nechtěla nechat.)

    OdpovědětVymazat
  3. Zase super podcast! :) Jako dítě jsem si často vyčítala způsob jakým trávím svůj volný čas. Ale už respektuji svoje tělo a pasivní odpočinek mi přijde také dobrý. Taky jsem zjistila jak moc se vyplatí spát hodně. Ikdyž jeden den toho tolik nestihnu, další den se mi to vrátí a stihnu toho mnohem víc. Mějte se hezky.

    OdpovědětVymazat
  4. Super nápad na podcast. :) Ja to väčšinou viem udržať na uzde, ale sú dni, kedy sa od seriálu fakt neviem odtrhnúť a potom si za to nadávam. :D

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  5. Holky, tento podcast se vám opět strašně povedl a můžu vám říct, že byl pro mě strašně inspirativní a nasadil mi velkého brouka do hlavy. Dnešním ránem jsem za a vypínat WiFi v mobilu, kterou jsem mívala dříve zapnutou prakticky nonstop a strašně si ten čas užívám ☺️ když chci být v kontaktu na sociálních sítích, tak jen zapnu WiFi a je to ☺️ člověk by se měl naučit přehodnotit priority a využívat svůj čas tím, co má rád a být s tím, koho má rád ☺️ mobil ani nic v něm neuteče, nemá nožičky ��

    OdpovědětVymazat
  6. Ahojky holky jelikož studuji vysokou školu tak trávím u obrazovky telefonu nebo notebooku celkem dost času a ať už je to z hlediska studijního nebo i jen tak pro zábavu (hlavně když mě nebaví přednášky =D ) ale snažím se to hodně omezovat jsou dny kdy jsem na telefonu ani ne hodinu ale pak mám dny kdy tam strávím třeba 5 hodin. Nejčastěji s krátím cestu MHD hraním her ráda bych si třeba i četla ale nedokážu se na to moc soustředit no =)

    OdpovědětVymazat
  7. Já se přiznám, že už jsem taky chvíli přemýšlela o telefonu s tlačítky, protože jsem se už v jednu chvíli té vší techniky cítila přehlcená :) A hlavně informací.. za instagram jsem hrozně vděčná, ale chybí mi ta doba, kdy jsem sledovala jen Vás a pár dalších lidí a všeho bylo tak akorát.. teď mi přijde, že je tolik životů, kolik můžeme sledovat, inspirovat se, že občas zapomínáme na takovou jednoduchost, obyčejnost a své vlastní životy.. nebo teda já to tak mám :) A v neposlední době jsem se i začala hodně srovnávat s těma životy druhých a vlastně mě to spíš zaseklo, než inspirovalo.. takže jsem se teď rozhodla dát si pauzu od sociálních sítí, číst jen třeba blogy a občas se na něco podívat na youtube a třeba se k tomu zase vrátím a v tom volném čase, co jsem trávila na instagramu se třeba konečně naučím líp anglicky a španělsky : ))

    OdpovědětVymazat