Dneska máme s Kubou takový volnější den a navíc i docela dobré připojení k internetu na ubytování, tak jsem si říkala, že bych vás mohla pozdravit i tady na blogu a napsat vám, jak se máme.


Naší cestu na Sri Lanku jsme začali plánovat na konci října a rovnou jsme taky koupili letenky. Nejlepší je asi letět s Emirates přes Dubaj, nebo s Quatarem přes Doha. Když letenky koupíte s dostatečným předstihem, dají se vychytat i super ceny (13-15 tisíc na osobu) a navíc bude na výběr i z různých časů a délek přestupů. My jsme nakonec letěli v neděli odpoledne s Emirates, v Dubaji měli dvě hodiny na přestup a v pondělí brzo ráno jsme už vystupovali na letišti v Colombu na Sri Lance.


První týden jsme strávili u našich kamarádů ze Surf-trip.cz na jihu, u oceánu, především surfováním. Já jsem na Sri Lance už podruhé a minule jsem tu byla před šesti lety (vůůůůbec nechápu, jak to uteklo...). Zase tolik se toho ale nezměnilo a za to jsem ráda. Všichni jsou tu neuvěřitelně milí, je tu levno, jídlo je výborný a na každém kroku potkáte nějaké exotické zvířátko.


Přímo na domečku máme každý den možnost dát si výbornou snídani a večeři. Je to největší pohodička, přijít ze surfování a mít rovnou připravené jídlo. Oblíbili jsme si ale i další okolní restaurace a místní jídlo milujeme a zatím nám chutnalo vše, co jsme ochutnali.


Jupí, povedlo se mi sjet i čistou vlnu!


Když zrovna nesurfujeme nebo nejíme, tak luštíme křížovky a odpočíváme :D!


Nebo taky cvičíme. Každý den jsou tu hodiny cross fitu s Luckou Minářovou, nebo lekce jógy.


Západy slunce jsou tu naprosto nádherný!


A skoro všude jsou opice! Jedno odpoledne jsme je lákali na banány a pozorovali, která bude nejodvážnější a přijde nejblíž. Taky bylo hrozně roztomilý koukat, jak si banán nejdřív oloupali, snědli vnitřek a nakonec i slupku.


Většinou chodíme surfovat ráno a večer, takže mezi tím je čas na procházky a výlety. Třeba k majáku v Dondře, který je nejjižnějším bodem Sri Lanky.


No a jedním z největších zážitků celého týdne bylo rozhodně potápění se želvami na pláži nedaleko Matary. Půjčili nám potápěčské brýle a šnorchly a asi hodinku a půl jsme si plavali v zátoce a pozorovali skupinky želv. Překvapilo mě, jak byly velké a klidné a přiznám se, že bych je dokázala pozorovat klidně celý den.


A tady se mi líbilo, jak GoPro hezky zachytilo můj pád ze surfu.


Teď už cestujeme po vnitrozemí a užíváme si místní kulturu zase trochu jinak. Aktuální fotky a stories najdete u mě na instagramu a jestli vás zajímá ještě víc obecných informací o Sri Lance, tak si určitě přečtěte Nikči dlooouhý článek, který sepsala po tom, co tu byla před rokem.

Byli jste na Sri Lance? A je něco, co by vás o Sri Lance zajímalo?

4 komentáře

  1. Kvůli loňskému vlogu Nicole a taky tomu, že jsem věděla že se s Kubou na Sri Lanku chystáte, jsem si to vybrala jako téma na prezentaci do školy :D
    Sri Lanka se mi moc líbí a doufám, že se tam jednou taky podívám!

    OdpovědětVymazat
  2. přes jakou stránku ste si vytvořily blog ? budu ráda za odpověd děkuji.

    OdpovědětVymazat
  3. Kvůli loňskému vlogu Nicole a taky tomu, že jsem věděla že se s Kubou metal Sri Lanku chystáte, jsem si to vybrala jako téma metal prezentaci do školy :D
    Sri Lanka se mi moc líbí a doufám, že se cap jednou taky podívám!

    Wimpernlifting

    OdpovědětVymazat