Jak už jste mohli zaznamenat na instagramu nebo facebooku, právě se nacházím v Nice. Jsem zde na dvou týdenním jazykovém kurzu. Ani vám nemusím vyprávět, jak dobře se tu mám. Škola se nachází přímo v centru krásného Nice, pouze 15 minut od mého ubytování a stejně vzdálená je i pláž. Já jsem přijela už v sobotu večer a neděli strávila na pláži v Cannes a večer se ubytovala u mojí moc milé francouzské rodiny.
Pondělí 22. 7.
V pondělí ráno jsem si ve škole napsala rozřazovací test, potkala pár spolužáků, prošla se na městě a vyzkoušela i místní pláž. Myslím, že slovo pláž v mých příspěvcích z Nice uslyšíte docela často. Stejně jako skoro všude na světě, prožíváme ve Francii rekordní vedra a nic jiného než jít se osvěžit do moře se moc dělat nedá.
♥♥♥
As you could've already registered on instagram or facebook, I'm in Nice right now, studying french. I think I don't even have to tell you what a good time I'm having. I came on saturday evening and spent sunday in the beautiful Cannes. Afterwards, I met my very nice host family.
Monday 22. 7.
On monday morning I had to write a test, met a few schoolmates, walked around the city and went to the beach. I think the word "beach" will be the most used one in my posts now. In this weather, going to the beach is the only thing you can do.
Úterý 23. 7.
První den ve škole. Vyučování trvá čtyři hodiny a je velmi zábavné. Nepotkala jsem zatím jediného čecha, což považuji za úspěch, protože se snažím mluvit francouzsky, co nejvíc to jde. Odpoledne i večer jsem strávila kde jinde, než na pláži.
Středa 24. 7.
Nice se pyšní vysokým počtem velmi kvalitních muzeí a právě teď zde probíhá výstava L’eté pour Matisse, v rámci které můžete vidět díla Henriho Matisse v osmi různých muzeích v Nice. Ve středu jsme se tedy vydali do MAMACu, muzea moderního umění. Navštívila jsem ho už podruhé, ale byla jsem úplně stejně nadšená. Pokud budete v Nice, určitě ho navštivte!
♥♥♥ 
Tuesday 23. 7.
My first day at school. The lessons take fourt hours and are really entertaining and funny. I haven't met a single czech person uptil now, which I think is good, because I want to speak french as much as possible. The afternoon and evening I spent - where else - at the beach.
Wednesday 24. 7.
In Nice, there is a lot of quality museums. Right now, there is an exhibition - L'eté pour Matisse, which I really wanted to see. The exhibition takes place in eight different museums. The first one we visited was MAMAC, Museum of modern art. If you are ever in Nice, you have to visit it, I loved it!

 FACEBOOK / TWITTER / BLOGLOVIN' / ASK.FM


31 komentářů

  1. Tyhle články z cestovatelského soudku miluju ! :)

    OdpovědětVymazat
  2. krásné fotky :) ta výstava vypadá úžasně! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, trhá mi to srdce, právě jsem se z Nice po půl roce vrátila... :-( Anet

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Takže kdybys chtěla nějaký tip ohledně Nice a okolí, klidně mi napiš (psala jsem Vám na fb). A.

      Vymazat
  4. Do Nice se chystám a přelomu sprna/září na výlet v rámci dovolené, takže bych uvítala nějaké tipy, kam se mrknout. :)

    OdpovědětVymazat
  5. vypadá to tam nádherně :)
    a ta socha ze sklíček je nádherná :D

    OdpovědětVymazat
  6. Prečo všetky zahraničné mestá(t.j kultivovaný západ) vyzerajú tak nádherne ,a sú plné skvelej atmosféry? milujem cestovanie

    http://cestchic-daniela.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  7. Nádhera :)

    http://mysecretworldinmymind.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Tyhle posty s cestování jsou naprosto úžasné! užij si to pořádně ve Francii!!!
    :)
    http://fashionissue-byzanetbel.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Nadhera :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  10. Jé, v tom muzeu jsem byla, to bylo super :) Krásné fotky!

    OdpovědětVymazat
  11. Tie vaše cestovateľské články sú úžasne:-)

    OdpovědětVymazat
  12. Nice je úžasné, uži si to tam! :) inak úžasné fotky.
    http://fashionbynitaxxx.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  13. zajímavé fotky, já v Nice byla dvakrát, z toho jednou letos se školou, moc se mi líbí tamní parky a muzea, ale stejně je ze všeho nejlepší ta oblázková pláž <333

    OdpovědětVymazat
  14. úžasný fotky!! :) Matisse je super, a máš pěknej foťák ;) :D

    OdpovědětVymazat
  15. Opět skvělé fotky, jak jinak :)
    http://mijacek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  16. Nice je krásné město, taky jsem tam byla a dokonce i na té výstavě, která se mi taky hodně líbila :) užívej si to tam :)

    OdpovědětVymazat
  17. strašne ti závidím ten jazykový kurz :)

    http://bonieblue.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  18. Ahoj, chtěla bych se ze zvědavosti zeptat, jak dlouho ses učila francouzsky než ses na takový kurz vydala? S francouzštinou ve škole teprve začínám. Děkuji.

    OdpovědětVymazat
  19. Jé, ty se ale máš! Úžasné! Fakt super. Už jen to, že se učíš francouzsky. Já chtěla začít sama, ale je to moc složitý na samouka. Město krásný, hlavně mě zaujala výstava

    OdpovědětVymazat
  20. super fotky! to múzeum moderného umenia raz určite navštívim. :)

    OdpovědětVymazat
  21. travel články = best články :D :))

    http://nikolamills.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  22. So gorgeous! You make me want to go there!!

    OdpovědětVymazat
  23. Ahoj, moc bych se na nějaký jazykový kurz také ráda vydala a chtěla bych se tě zeptat, kde jsi si ho zařídila a popřípadně kolik to stojí ? ( Pokud nebudeš chtít odpovídat, neodpovídej. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zařídila jsem si ho u Student Agency a ceny se liší od jednotlivých kurzů, počtu týdnů, atp. Koukni na jejich stránky :)

      Vymazat
  24. Úžasné fotky! Užij si to tam! :)

    OdpovědětVymazat