Pohled z mého pokoje (boty Crocs, Urbanlux.cz)
5. Den – čtvrtek 25. 7.
Možná si říkáte, že to musí být otrava, chodit o prázdninách do školy, ale opak je pravdou. Hodiny jsou zde velmi zábavné. Každý den mám čtyři hodiny francouzštiny a střídá se mi obden, jestli mám vyučování dopoledne nebo odpoledne. Já preferuji spíš dopolední vyučování, protože poté mám celý zbytek dne na ostatní program – pláž, město, jídlo, atp. Ve čtvrtek jsme po škole chvilku natáčeli kraťounký film jako úkol do školy, poté odpočívali na pláži a večer vyrazili do místních klubů. 
6. Den – pátek 26. 7.
Tentokrát, protože jsme měli vyučování až odpoledne, jsme ráno strávili na pláži. Po tentokrát super vtipném vyučování, kde jsme si udělali vlastní filmový festival jako v Cannes, jsem měla jako každý den večeři s rodinou a večer šla ven s kamarády. 
♥♥♥
Day 5 - thursday 25. 7.
Maybe you think it must be a drag, going to school in summer, but it's the opposite. The lessons are a lot of fun. Every day we have four hours of french, either in the morning or in the afternoon. I prefer the ones in the morning, because the day is longer. Thursday afternoon was about filming a little movie for our class, then the beach and in the evening we went out for some clubs.
Day 6 - friday 26. 7.
This time, because I had lessons i the afternoon, we spent the morning at the beach. After very funny lessons, where we played the movies and had a little Cannes like festival, I had a dinner at my family and went out with my friends, as always. 
 Moje chodidla jsou téměř stejně velká jako ruce Jean Paul Belmonda!
7. Den – sobota 27. 7.
V sobotu jsme se rozhodli udělat si malý výlet vlakem do skutečného Cannes. Prohlídli jsme si Festivalový palác, prošli se uličkami, dali si makrónky v Ladurée a skončili u moře. Ani byste nevěřili, jak úžasné bylo být po týdnu konečně na písečné pláži. Ta oblázková v Nice je sice krásná a čistá, ale písek je prostě o tolik pohodlnější! Večer jsme objevili zatím nejlepší klub v Nice se salsa hudbou a protančili celou noc. Nebo aspoň do poslední tramvaje. 
8. Den – Neděle 28. 7.
Protože jsme byli po sobotě poměrně unavení, rozhodli jsme se zůstat v neděli v Nice. Dopoledne jsme relaxovali na pláži a lehce po poledni, když už se to slunce prostě nedalo vydržet, jsme si prošli místní obchody. Všude jsou poslední dny slev a tuny oblečení, já si ale pořídila jen šátek ze Zary, ze kterého mám ale obrovskou radost. Je tak heboučký! Večer jsme se rozhodli znovu procvičit naši francouzštinu a šli do kina na Velkého Gatsbyho. Hrají ho zde už jen v jediném kině a toto bylo předposlední promítání. Ve 3D, v angličtině a s francouzskými titulky. Super!
♥♥♥
Day 7 - saturday 27. 7.
Because it was weekend, we decided to take a train to Cannes. We saw the Festival Palace, walked in the beautiful little streets, ate Ladurée macarons and ended up at the beach. It was such a relief to finally be at a beach with sand! The little stones in Nice are really nice and clean but oh, the sand was so relaxing. In the evening we found a great salsa club and dances whole night. Or at least till we had to take the last tram home.
Day 8 - sunday 28. 7. 
We spent sunday in Nice, relaxing at the beach in the morning and shopping in the afternoon. There are sales everywhere now, but I only bought a scarf from Zara. Can't wait to wear it when it gets a little colder. In the evening we decided to go see The Great Gatsby in the cinema. It was in 3D in english with french subtitles and just magnificent.

22 komentářů

  1. makronky jsou nejlepší!<33 ve Francii jsem se jich nemohla nabažit, Nice je vážně nádherné město

    OdpovědětVymazat
  2. Byla jsem taky na studijním pobytu ve Francii (v Antibes) a bylo to super!!:)

    OdpovědětVymazat
  3. krásné fotky :) a nejlepší makronky :)♥

    OdpovědětVymazat
  4. Super fotky a máš pěkné mokasíny.
    Když to tak vidím, tak už se nemůžu dočkat dovolené. :)

    OdpovědětVymazat
  5. prostrednictvom vasich fotiek sa citim ako na dovolenke. krasne mi to sprijemnuje den v kancelarii :)

    www.perlaoreneta.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  6. Haha... I was scrolling through this and saw the giant tire cat! I was just in Cannes and saw it yesterday! Great photos!

    : signe
    : the daily savant :
    : the daily savant : Blog Lovin

    OdpovědětVymazat
  7. Jak to tak čtu, úplně se mi oživujou vzpomínky, jak jsem před několika lety strávila v Nice a v Cannes nejlepší dny. :) Projezdili jsme celou francouzskou riviéru a zamilovala jsem si to tam. Za měsíc se tam vracím - a strašně se těším!

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, v Nice a Cannes jsem byla taky, nádherná města a přesně s tou písečnou/oblázkovou pláží hehe :)

    OdpovědětVymazat
  9. tento denník z Nice je super! krásne fotky :)
    http://bonesincouture.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  10. úplně dokonalé fotky! musí to být paráda :-))

    OdpovědětVymazat
  11. Já si naopak myslím, že letní školy jsou úžasné! Je to skvělý způsob jak se na dovolené něco naučit a poznat spoustu lidí! Moc ráda bych příští prázdniny také nějakou letní školu navštěvovala. Ve Francii by se mi asi líbilo nejvíc, ale protože zatím umím dohromady tak 5 slovíček, bude pro mě vhodnější Anglie :)...Nádherné fotky!

    OdpovědětVymazat
  12. Jako vždy skvělé fotky! :)
    http://mijacek.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  13. Úžasné fotky <3
    . . .
    Dreamer Clara^^
    http://dreamersuniverse.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  14. Dala bych si tu makronku nebo co to je:-)

    http://havlikovakarolina.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  15. Letná škola musí byť náhodou super, hneď by som išla, kebyže mám tú možnosť :) A hlavne do Francúzska. Milujem ho! Uži si to tam :)

    OdpovědětVymazat
  16. Musíš mať tak skvelé zážitky :) Ach, trochu ti to aj závidím. Užívaj si :)

    OdpovědětVymazat
  17. Kolik kamarádů tam máš? :)

    OdpovědětVymazat
  18. Vyborne fotky! Skvele se na to kouká:)

    OdpovědětVymazat