Když potkáte medvěda, měli byste se vůči němu chovat agresivně. Řvát, tleskat, dupat... To si zapamatujte, pokud se budete chtít vydat do Yosemite národního parku. Od chvíle co do něj vjedete vás upozorňují, abyste nenechávali jídlo viditelně v autě, mohlo by to přilákat medvěda. Nejezdili moc rychle, mohli byste srazit a zabít medvěda. Dávali si jídlo do připravených kontejnerů, aby vám ho medvědi nesnědli. I přes všechny tyhle medvědí výhružky byly campy v parku plně obsazené a lidi se vůbec nebáli grilovat voňavé klobásy a masa. "Bohužel" jsme žádného neviděli, za to jsme si užili výhledu na žulové skály, řeky a vodopád. A těsně než jsme odjeli jsme přeci jen viděli divoké zvíře, a to vychytralého jelena, který když si všiml že si ho fotíme, zalehl do prohloubené strouhy a fakt by nebyl vidět, nebýt těch spropadených parohů. To si on ale nejvědomil, tak jsme ho nechali v domnění, že je neviditelný a nechali jsme ho v klidu se napást.

If you meet a bear, you should act aggressively towards it, clap and yell... remember that, if you ever go to Yosemite National Park. From the moment you drive in they are giving you alerts not to leave food visible in the car, so that it doesn't attract the bear. Not to speed so that you don't kill a bear. Despite all these threats the camp was full of people grilling and chilling with food outside their tents. "Unfortunately" we didn't get to see no bears,  but we did see a beautiful waterfall, so that evens out.


17 komentářů

  1. Všechno nejlepší k narozeninám Lucy!

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherné fotky, hlavne tá posledná! *-*

    OdpovědětVymazat
  3. Beautiful Place!:) x
    Bianka
    http://ruhamania.blogspot.hu/

    OdpovědětVymazat
  4. Holky, a co takhle nám ukázat jak bydlíte doma v Praze? Když jste nám ukazovaly, jak bydlíte na cestách.
    Ps: strašně ráda sleduji Váš blog, mám Vás ráda :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky! Úplně se vždycky u vašich fotek zasním, ale snad né na dlouho, jelikož také plánuji cestu do Ameriky. :)

    OdpovědětVymazat
  6. To je nádhera .. třeba jednou!

    OdpovědětVymazat
  7. Holky zlatý, máte strašně sympatický parentíky a celkově video působí moc pěkně, uvolněně, rodinně :) park je krásný, upřímně mám přírodu raději než ta velkoměsta

    OdpovědětVymazat
  8. Looks absolutely amazing! Never been there, but the best National Parks I've been to were in Croatia and Sicily. Love trips like this!

    blog ♥

    OdpovědětVymazat
  9. Milujem vaše fotky a videá. Sú jednoducho úžasnééé!!!!
    Stronger2gether

    OdpovědětVymazat
  10. Vypadá to tam nádherně! Překrásné fotky! Hlavně ta mezi stromy! :O :)

    OdpovědětVymazat