Naši maminku už možná znáte z blogu, videí, nebo i jejího vlastního blogu či Instagramu. Je to neuvěřitelná osobnost. Je srdečná, milá, hodná, usměvavá, podnikavá, odvážná, upřímná, starostlivá (občas až moc), vtipná, a můžeme se na ni ve všem spolehnout. Je to člověk (spolu s naším skvělým taťkou), který nás vychoval. Vedla nás od malička k aktivnímu životu, tanci, který měli naši rodiče v krvi a díky kterému se i poznali, ale i k cestování, kam jen to šlo a k rozvíjení se ve škole. Vždy se nám dostávalo podpory a porozumění. Je našim největším vzorem v životě. Ukázala nám, že když se k lidem chováte s úctou a respektem, jste milí a na nic si nehrajete, vždy se vám to vrátí. Taky, že se nemáme k nikomu chovat tak, jak bychom nechtěly, aby se někdo choval k nám, protože jen tak můžeme být samy se sebou spokojené. 

Měly jsme nádherné dětství. Nejen, že jsme měly sebe jako sestry, ale měly jsme i nejlepší kámoše v našich rodičích. Dělali s námi blbosti, hráli si, dováděli, jezdili jsme na výlety a vzájemně se respektovali. Zároveň naše mamka vždycky říká, že nám jako malým nemusela nic zakazovat, čemuž se ostatní mámy neskutečně divily. Já si ale myslím, že jsme si našich rodičů vždy vážily natolik, že jsme prostě neměly potřebu jim přidělávat starosti.


Vždy když přemýšlím, že třeba někdy budu mít svojí vlastní rodinu, děsím se toho, jak zvládnu vychovat celého človíčka. Od začátku, kdy nic nezná, mu předat životní zkušenosti, vědění, rozvinout v něm jeho nejlepší vlastnosti a vést ho k dobrému životu. Přitom mu ale dát prostor, aby dělal hlavně to, co ho baví a byl šťastný za svých vlastních podmínek. To je přece šíleně těžké! Proto jsem tak vděčná své mamince (a neboj tati, i tobě!), jak to podle mě s přehledem zvládla a pořád zvládá.

V poslední době jsme s Luckou rády, že jí to můžeme i vrátit, a na oplátku podpořit její vášně a koníčky. Když se totiž naše mamka pro něco nadchne, jde si tvrdohlavě zatím! Když byla v našem věku byl jejím koníčkem akrobatický rock and roll, možná ani nevíte, že jednu dobu to byl parašutismus, pořád se jí drží flamenco, běhání, a v poslední době především vaření a blogování. Tady můžeme nastoupit i my, poradit jí, pomoci a podpořit. Náš vztah se neustále vyvíjí, a my si neumíme představit "nás" bez ní!


Přály bychom si, abyste všichni měli se svými maminkami krásné vztahy, protože je to obrovská opora do každého momentu v životě. Vzájemná!


Silné ženy se v letošní kampani DO rozhodla podpořit i Pandora. Chtějí ukázat, jaké jsme my ženy osobnosti, jaké momenty si užíváme, jak žijeme naplno, a jaké máme mezi sebou vztahy. Protože je nám tohle poselství velmi blízké, rozhodly jsme se je v této iniciativě také podpořit. Na dnešních fotkách máme s mamkou na sobě kolekci, kterou Pandora vytvořila přímo pro událost Dne matek, který letos připadá na 14. května. Mně se nejvíc líbí jemné romantické prstýnky! Ať už si na maminku vzpomenete tento den, nebo i jakýkoliv jiný, je velmi důležité jim připomínat, že je máme rády a vážíme si jich. 

16 komentářů

  1. To je krasny. Uz jsem tuhle kampan videla u vice blogerek, ale vazne si ji podle me presadila nejlip. Super prace Niki! <3
    http://shineoffashion.com

    OdpovědětVymazat
  2. To je moc milý článok. Ja mám tiež to šťastie, že mám úžasnú mamku. Máme spolu krásny vzťah a som zaň nesmierne vďačná.

    http://lamodaeanarchia.blogspot.it/

    OdpovědětVymazat
  3. Moc krásný článek! Radost to číst :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Nicole, asi nikdy jsem nezareagovala na žádný post, i když vás obě sleduji už spoustu let. Ale dneškem jsi mě dojala. Mám z lidí kolem sebe pocit, že nemají tu opravdovou pokoru a účtu vůči rodičům, že o nich mluví i velmi negativně, a nedokážu se s tím srovnat. Sice jsem neměla s rodiči tak ideální vztahy jako to máš Ty a Lucka, ale miluju je nade všechno a vím, že oni mě, a čím jsem starší, tím víc si vážím toho, jaké dětství jsem měla, jak a k čemu mě vedli, a jsem za to nesmírně vděčná, a sama už přemýšlím o tom, jaká budu sama brzy matka, a doufám, že podporující, inspirativní a vždy nápomocná. Děkuji za krásný článek a přeji hezký den, Terka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Terko, děkuju za tak krásný komentář! Přesně tak, je mi vždy líto, když někdo se svými rodiči nemá dobrý vztah nebo si jich třeba neváží. Podle toho co píšeš budeš skvělá mamka! Taky přeju krásný den :)

      Vymazat
  5. Ahoj Nikčo, taky často nereaguju pod příspěvky, každopádně jsem se zastavila u tvé úvahy nad tím, jestli budeš schopná vychovat nového člena společnosti. Vůbec bych se toho ve vašem případě nebála, s luckou jste úžasné osobnosti a co víc, myslím, že vaši vám dali skvělé rodičovské vzory, podle kterých můžete jet (protože se očividně osvědčily wink-wink! :D :)) Mějte se i s luckou krásně. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Naozaj krásny článok a je skvelé, keď mjú dcéry taký pekný vzťah k svojej mame. Ja tú svoju zbožňujem tiež a aj keď momentálne rok a pol bývame strááááášne ďaleko od seba, každý deň si píšeme a posielame fotky...O 2 týždne sa vidíme a neviem sa dočkať! :)

    www.sinnamona.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  7. Ahoj Niky, moc krásný článek. Jste s Luckou hrozně pozitivní a je vždycky krásné když mají děti hezký vztah k rodičům. Bohužel se setkávám s lidmi kteří si svých rodičů neváží nebo naopak rodiče si neváží svých dětí (pracuju jako psycholožka). A číst něco tak hezkého je prostě balzám na duši, díky za moc za to.

    OdpovědětVymazat
  8. Nádherný článok! Súhlasím,že mať dobrý vzťah s maminou, je tá najväčšia podpora. Za seba môžem povedať,že som to šťastie,podporu a lásku našla v svojej mamine,ktorá vždy pri mne stála. :)

    http://wanderluststhoughts.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  9. Krásný článek :) I já mám společně se svojí mladší sestrou stejný vztah s naší maminkou :) ♥ Taky bych to přála všem, minimálně aby všichni svojí maminku měli.

    OdpovědětVymazat
  10. prenádherný článok, musím priznať, že mi vohnal slzy do očí :) vidno, že máte medzi sebou krásne vzťahy a vo vašej rodinke ste skutočne všetci nesmierne milí ľudia ;)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  11. Ze všeho nejdřív, Pandora není značka, která by mi byla nějak zvlášť sympatická. Bohužel... Nicméně je krásné, jaké máte s maminkou vztahy. Každý to štěstí nemá. ;)

    http://www.obycejny-blog.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  12. Úplne nádherný článok! Je skvelé vidieť, aký krásny vzťah s mamkou máte! Ja sa s tou svojou nevidím už tak často, ale za to sme v dennodennom kontakte a zdieľame všetky zaujímavosti v našich životoch :)

    Lost in Denmark

    OdpovědětVymazat
  13. Maminky jsou naprosto výjimečné a měli bychom jim to připomínat častěji :)

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj holky, ráda si pročítám Vaše články pořád a pořád dokola. Na tenhle jsem narazila včera večer a úplně mě to zahřálo u srdce. Já, moje sestra a naše maminka, všechny k sobě máme taky velmi blízko. Opravdu nádherný článek. Mohu se zeptat, kolik je Vaší mamince let? Vypadá velmi mladě, spíše jako Vaše sestra. :)

    OdpovědětVymazat