Brooklyn Bridge je jedno z mých nejoblíbenějších míst v New Yorku. V tomhle šíleném městě jsem byla teď potřetí, a myslím, že se mi ho teprve podařilo pořádně vstřebat. Při prvních dvou návštěvách jsem ho hlavně obdivovala. Na první pohled to tam vypadá jako z filmu, a člověku spadne brada pokaždé, kdy vzhlédne nahoru k výškovým budovám, které se zdají nekonečné. Tentokrát jsem si začala všímat i těch negativ. Nejen, že je obrovské, chaotické, hlučné a trochu neosobní. Je k tomu taky specifickým způsobem ošklivé.

V čem tedy tkví ta ošklivost? Vrtání do silnice na každém rohu, lidé co do sebe vrážejí protože si prostě odmítnou uhnout, na ulicích místo popelnic jen tak pohozené pytle plné odpadků… Nechci teď New York urazit. Zkrátka jsem si jen uvědomila, že filmy zkreslují. Ano, Nicole, přelomový objev :D! Všechno není růžové. 


Je to místo jako každé jiné - existuje tam krása i ošklivost, dobro i zlo, bohatství i chudoba. Proč je tedy mé nejoblíbenější místo Brooklyn Bridge? Když jste na něm, jste od toho všeho tak vzdálení, že opět vidíte jen tu krásu. Úchvatné panorama budov nejrůznějších odstínů hnědé, šedé a modré - to od skla ve kterém se odráží voda a nebe. Navíc jste mezi Manhattenem a Brooklynem, dvěma odlišnými světy, které ale dohromady tvoří New York, a jeden by bez druhého nebyl úplný. 


Nechci vám ale věšet bulíky na nos, a tak musím uznat, že i tenhle článek je trochu zkreslující. Fotkami. Vypadá to, jako bych na Brooklynském mostě byla úplně sama, že je to místo, kam uniknete od davů. No… to musíte jít brzy ráno a nebo za deště. Tyhle fotky jsou foceny, když zrovna platily obě dvě podmínky. Během dne a za hezkého počasí se tu skoro ani nepohnete. Až v New Yorku budete, rozhodně si tedy návštěvu tohoto místa dobře naplánujte, ale rozhodně ho nevynechejte. Nebudete litovat! 



Byli jste někdy v New Yorku? Je to pro vás místo jako z filmu, nebo jste třeba byli realitou zklamaní? 

Doufám jen, že jsem vám nevzala iluze o tomhle městě, nebo vás třeba neodradila od návštěvy. Je to boží místo jak architekturou, kulturou, jídlem a zážitky, a já se jen chtěla podělit o své celistvé dojmy. Nejlepší ale vždycky bylo a je, udělat si názor vlastní!

Bunda - Lindex
Šaty - Reserved
Boty - Reebok
Batoh - Urban Outfiters

13 komentářů

  1. Strašně moc ti to na fotkách sluší! Do New Yorku se chci podívat už strašně dlouho, tak doufám, že to v nejbližší době konečně vyjde :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc krasny fotky! Ja bych do New Yorku chtela za kazdou cenu, je to muj sen od detstvi a doufam, ze se mi brzo splni! Je mi jasny, ze je vsude silene moc lidi, ale myslim ze to k tomu proste patri... Kazdopadne klobouk dolu, ze jste udelaly takovy fotky, to jste tam musely byt asi pekne brzo rano!

    OdpovědětVymazat
  3. Na Brooklynském mostě jsem nebyla, jenom pod ním. Musím uznat, že je to majestátní a dechberoucí monument, který je v NYC must see ;)

    http://www-obycejny-blog.blosgpot.com

    OdpovědětVymazat
  4. V New Yorku jsem nebyla, ale chtěla bych se tam někdy podívat i přes ty pytle na odpadky všude! :D
    Moc ti to sluší Niky :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  5. Čekala jsem delší článek, víc příkladů. Krásné fotky, mimochodem <3

    OdpovědětVymazat
  6. Ja jsem byla v New Yorku ve 14 letech a strasne me zklamal... Moc jsem se tam tesila chtela jsem videt to co bylo ve vsech tech filmech a pak kdyz jsem tam byla tak na me vse pusobilo chaoticky, spinave a ty velke budovy me spise desily. Jedine co se mi opravdu libilo byl Central Park,Brooklyn brigde a Empire state bulding. Ale i tak bych se jednou chtela vratit a videt ho ted kdyz jsem dospela a zmenit nazor. :)Raci od toho moc necekejte protoze to co tam uvidite je uplne neco jinyho nez ocekavate ;).

    OdpovědětVymazat
  7. Krásné fotky :) V NY jsem studovala a strašně se mi to město líbí. Přišlo mi, že ho dokonale znám a to díky filmům, tak jsem se naštěstí nikde naztratila :). Nejvíc se mi líbila Statue Of Liberty, neuvěřitelný zážitek, po kterém jsem měla slzy v očích. Jediné co se mi nelíbilo je metro, opravdu je nehezké a špinavé...

    OdpovědětVymazat
  8. Fotky se Vám opět povedli... New York je magický, spousta kreativních umělců, návrhářů, výrobců zavazadel atd. Nás osobně baví značka BUILT - stylové tašky na nákup. Používáte někdo tašky BUILT?

    Zdraví tým Kufry-zavazadla.eu

    OdpovědětVymazat
  9. veľmi pekné fotky, to teda verím, že tam treba ísť ráno alebo keď je vonku škaredo... ;) nikdy som tam nebola, no určite by som do Ameriky raz šla... no mňa skôr láka LA ako NY :)

    Sabi z blogu Beautiful savage
    GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  10. Já bych do New Yorku hrozně ráda někdy jela, vypravíme se tam jednou s bráchou, on tam chce nejméně stejně nebo i víc než já :) Počítám s tím, že to nebude jako ve filmech a tak, ale přece jenom se tam chci podívat:)

    OdpovědětVymazat
  11. Najprv chcem poznamenať, že tieto fotky sa ti náramne vydarili. Páčia sa mi kontrast farieb a celkové prostredie fotografie <3 A tie šatičky sú krásne <3
    A myslím, že skoro každý film skresľuje nejaké známe mestá. Samozrejme, že v každom meste sa nachádza niečo krásne, ale aj to zlé. Všetci skôr prezentujeme len tú dobrú stránku, hoc sama netuším prečo. Možno nechceme uraziť mestá a ani ľudí, ktorí v nich s radosťou žijú. Preto som rada, že si napísala svoj úprimný názor a podelila si sa s ním. <3
    MOISSANIT

    OdpovědětVymazat
  12. New York je uzasne misto, sposta krasnych mist, ktera muzete navstivit a Brooklyn bridge nema chybu. Ziji kousek od NYC primo v New Jersey. Travim skoro kazdy vikend v NYC objevovanim novych mist. :-)

    OdpovědětVymazat