Je to už týden, co jsme se vrátili z Francie a hned bychom jeli zase zpátky. Vždycky, když se nás někdo ptá, jaké to je jet surfovat, říkáme, že je to ta nejlepší forma dovolené. Člověk je aktivní, učí se stále něco nového, ale zároveň si i odpočine na pláži, u oceánu. V našem případě nemůžeme vynechat samozřejmě ani dobré jídlo a výlety po okolí (převážně za jídlem)...


Ve francouzském Hossegoru už jsme byli surfovat několikrát, ale letos jsme se díky pozvání od Roxy (děkujeme!) mohli účastnit přímo Surfchampu 2018, tedy Mistrovství České republiky a Slovenska v surfování.


Teď jsem chtěla napsat, ať si hlavně nemyslíte, že jsme závodily v rámci mistrovství, ale došlo mi, že by to nebyla tak úplně pravda! Ale o tom ještě později...


Celý týden byly úplně malé vlny. Každý surfař by spíš řekl, že nebyly žádné, ale pro mě a Niky to byly ty nejlepší podmínky, které jsme mohly mít. Sice surfovat jezdíme už několik let, ale stále máme celkem respekt ze síly oceánu a dalo by se říct i strach z velkých vln. 

Tyhle malé pro nás tak byly skvělé na trénování a máme pocit, že jsme se zase o krůček posunuly.


Surfování naprosto nadchlo i Kubu s Pierem, kteří to loni zkoušeli poprvé a hned tomu propadli. Ti se toho narozdíl od nás nebojí vůbec a tak se zlepšují ještě rychleji.


Západy slunce u oceánu jsou něco neuvěřitelně krásného!


A teď se dostáváme k samotnému mistrovství. Jak už jsem psala, vlny byly celý týden malinké a protože přírodě člověk neporučí, stalo se, že nebylo úplně na čem závodit. V průběhu týdne se odjely celé závody žen a na prvním místě se umístila Lenka Sedlářová, část závodů mužů, kteří ale nakonec kvůli podmínkám zůstali bez vítěze a pozooooor, závody začátečníků, kterých jsme se k našemu překvapení účastnili i my.

Výhrou za první místo byla dovolená na Tenerife v obytném voze pro šest lidí, takže asi chápete naše nasazení. Ještě když naše "partička" měla přesně šest členů. S ostatními začátečníky jsme se vyloženě prali o každou (ne)vlnu a Niky byla nejvtipnější, protože sjížděla jednu vlnu za druhou, a když jsem jí pochválila, odpověděla, že vždycky by to surfování mělo být na body :D.

Hlavní cenu jsme sice nevyhráli, ale další vtipný moment byl, když při předávání cen Kevin vyhlásil na třetím místě Nicole v bílém tričku a Niky ani nemohla uvěřit, že se umístila (mrkněte na vlog!). Druhé místo vyhrála Natálka, takže to bylo vážně jenom o chlup! Tak třeba příští rok!


Máme i pár podniků, které si u oceánu ve Francii nikdy nenecháme ujít, a které si rozhodně nesmíte nechat ujít ani vy, když budete někdy poblíž. Prvním z nich je vyhlášená mušlárna Chez Minus, která se nachází v přístavu v Capbretonu. Na svém menu mají jen pár položek - mušle, krevety, sardinky, hranolky a salát - ale všechny jsou úplně výborné!


Druhý podnik je letošní novinkou a je to výborná restaurace a zmrzlinárna Tante Jeanne v centru Hossegoru. Nejenom, že mají nádherný interiér a zahrádku, ještě lepší je jejich zmrzlina a jídlo, které jsme ochutnali. Mňam!


A posledním tipem je kavárna Waxed, také v centru Hossegoru, kam jsme chodili chytat wifi a pracovat. Mají také krásný interiér, výborné a zdravé brunche a moc dobrou kávu.


Každou volnou chvilku teď věnujeme práci na našich diářích na rok 2019, které už brzy půjdou do tisku a v půlce srpna do prodeje!


U oceánu čas a život plyne tak trochu jinak. Na jednu stranu pomaleji - všichni jsou pohodáři, sluníčko svítí až do pozdního večera, zbytečně se nic neřeší a vy se tu úplně zklidníte a odpočinete si. Na druhou stranu vám tu ale týden uběhne jako voda, ani se nestihnete divit. 



My si to ale užívali plnými doušky!


Velký dík patří i Seatu, který nám na dovču zapůjčil jejich Atecu. Byl to nejlepší společník na cestu. Prostorný, bezpečný, pohodlný na řízení a to i po těch tisících kilometrech! V tom levandulovém poli mu to sluší, že jo?


Už plánujeme, kam vyrazit příště! A co vy? Kam se teď chystáte?

8 komentářů

  1. To vypada naprosto skvele! Ja bych taky strasne chtela do Portugalska na Ericeiru na surfcamp, to musi byt neskutecnej zazitek. Krasny fotky!!! Ja ted mam v planu Berlin, potom jazykovy pobyt v Brightonu a na podzim New York. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Holky, to vypadá strašně krásně. Moc se mi líbí kam se vám za těch mnoha let blog posunul. Hned bych taky jela se učit! :)

    https://cakovamichelle.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  3. Máte naozaj krásne fotky z pláže, muselo to byť skvelé. :)

    Sabi z blogu Beautiful savage

    OdpovědětVymazat
  4. Tie fotky sú nádherné ^-^ bol to iste krásny zážitok :)

    OdpovědětVymazat
  5. Thanks for this informative post and I really liked the content which you have posted here. Well, I've also posted about something similar on my blog which you can read at download mini militia

    OdpovědětVymazat
  6. You have very nice photos and indeed it is very marvelous collection.

    OdpovědětVymazat
  7. I can have full tutorials for the how to shut down and restart the windows 10.

    OdpovědětVymazat