Konečně se k tomu dostáváme! Protože nejvíce dotazů, které od vás dostáváme, je ohledně InstaStories a aplikací, které používáme na jejich úpravu, rozhodly jsme se je všechny sepsat do jednoho přehledného článku.

I když jsou stories "jen na 24 hodin", moc rády si na nich dáváme záležet, upravujeme jejich grafiku a vlastně nás baví si s tím trochu víc vyhrát, než jen vyfotit fotku, natočit video a nahrát je online. Pro někoho je to možná zbytečný čas navíc, ale nám to přijde důležité a máme pocit, že to příběhům dodává úplně nový rozměr a navíc se díky tomu i odliší od ostatních.



Tak to nebudeme dál zdržovat a jdeme vám rovnou představit pár našich oblíbených, šikovných aplikací.

  • Huji je aplikace, kterou nám ukázala Mia a vás zaujala asi ze všech úplně nejvíc, protože nám na ní přišel rekordní počet dotazů. Fotkám dodá pomocí filtrů vzhled jako ze starého foťáku na film, i s různými odrazy světla, nebo jinými nedokonalostmi. Navíc filtry se na fotky nahrávají náhodně, takže nikdy vlastně přesně nevíte, jak fotka dopadne. 


  • Druhá na našem seznamu oblíbených aplikací a taky ta, kterou momentálně využíváme ze všech nejvíc, se jmenuje Unfold. Nabízí hezké, předpřipravené layouty, rámečky jako z polaroidu, nebo i možnost přidat text. Co je navíc super a co většina aplikací neumí je to, že se tam dají vložit nejen fotky, ale také videa.


  • PicCollage je skvělá a hlavně vážně jednoduchá aplikace na vytváření koláží z fotek. Můžete si vybrat různé rozměry, libovolný počet fotek, rámečky, pozadí i text. A v nabídce aplikace už také najdete i pár předpřipravených návrhů.
  • InShot je další aplikací na úpravu jak fotek, tak videí. My ji používáme především na videa a to pokud chceme jejich fotmát předělat právě do formátu na InstaStories, nebo třeba na čtverec na Instagram. K fotce nebo videu můžete navíc přidat libovolné pozadí, hudbu, text a u videa je výhodou, že ho můžete také zkrátit, nebo i jednoduše vystřihnout jen jeho část.
  • Aplikaci Canva nepoužíváme úplně často, ale rozhodně má své místo mezi aplikacemi na úpravu fotek a bylo by nám líto vám ji nepředstavit. Nabízí totiž spoustu možností na práci s grafikou nejen na InstaStories, ale také na další sociální sítě, nebo třeba i prezentace. Stačí si vybrat požadovaný formát, design a pak už jen doplnit fotku a upravit text.


  • Jestli jste někdy přemýšleli nad tím, jak to ti instagrameři dělají, že na stories nahrajou delší video než 15 vteřin, je to pomocí aplikací jako je CutStory. Tahle aplikace vám delší video rozdělí na několik 15 vteřinových sekvencí, a když je nahrajete za sebou, působí to jako jedno celistvé video.
  • Poslední užitečnou aplikací, kterou používáme pravidelně je HypeType. Pomocí této aplikace můžete do fotky nebo videa přidat animovaný text. To se skvěle hodí, pokud chcete upoutat na nový článek na blogu, nebo třeba na slevu na eshopu, kterou jsme si pro vás tenhle týden připravily (s kódem "ACOSleto" získáte 10% slevu na náš letní plátěný baťůžek!).



Máte nějaké další tipy na aplikace pro InstaStories?

4 komentáře

  1. Unfold mě moc zaujal, díky za tipy! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Canvu používám už mnoho let, nemůžu si vynachválit :)

    FIT MADDIE

    OdpovědětVymazat
  3. Super clanek! Huji i unfold miluju. <3 A canva pouzivam na thumbnails na youtube! Ale diky za tipy!

    OdpovědětVymazat
  4. I have been pondering for a very long time what applications individuals have been utilizing on InstaStories as I see such huge numbers of cool stories with incredible article designs and arrangements, so thank you for sharing this as I can at last have a go at it myself!

    OdpovědětVymazat