Tak už se to konečně dalo všechno do pohybu a my jsme v pátek s Kubou montovali postel a skříň do ložnice. Jestli jste ještě neviděli první část našeho stěhovacího vlogu, tak mrkněte tady. Dozvíte se tam, jaké jsme měli problémy při přebírání bytu a jak probíhalo plánování naší kuchyně.

Dneska na youtube najdete vlog právě ze sestavování nábytku do ložnice, a tak jsem se rozhodla, že s tím rovnou spojím i tenhle článek na blogu a ukážu vám náš záměr a inspiraci (tu jsem samozřejmě hledala především na Pinterestu).

V ložnici zatím máme úplně jednoduchou bílou skříň a postel. Skříň jsme si nakonec vybrali tu stejnou (PAX) jako máme doma teď a stejně v ní sestavíme i vnitřek, protože už jsme si na to zvykli a vážně nám to tak vyhovuje. U postele jsme měli hlavně dvě kritéria - Kuba si přál pohodlné čelo, protože často v posteli na něco koukáme, nebo si čteme a o čelo se opíráme a já zase chtěla, aby postel měla úložný prostor dole, pod matrací. Nejlépe, aby se zvedala nahoru, protože šuplíkům může překážet noční stolek nebo kobereček. No a přesně takovou jsme i našli! (GVARV)


Teď ještě přemýšlíme, jak ložnici doladit. Skleněné dveře skříně jsme nechtěli, ale nějaké zrcadlo by se mi tam líbilo. Už jenom kvůli tomu, že tam máme šatní skříň, tak ať si můžeme zkontrolovat outfit :D. Na straně u okna se tak nabízí takový malý koutek s nějakým zrcadlem a nejlépe i s komodou, ať máme ještě nějaký úložný prostor navíc. Toho není nikdy dost...


Velkým otazníkem pro nás ale zatím jsou noční stolky a lampičky. Zase tolik prostoru tam na ně není, a proto teď přemýšlíme, jestli klasický noční stolek nevyměnit jen za nějakou menší poličku - na knížku, skleničku, budík a telefon.

Jak jste nábytek do ložnice vybírali vy? Máte nějaké tipy na hezké noční stolky a poličky? My už možná přes svátky v bytě poprvé přespíme, tak na to se těšim. A hned v lednu se vrhneme na zařizování pracovny.

14 komentářů

  1. Poličky podle mě vypadají lépe než klasické noční stolky :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Za mě určitě noční stolek :) ale nemusí to být takový ten klasický noční stolek, ale něco ve stylu malého odkládacího stolku na čtyřech nohách :D

    OdpovědětVymazat
  3. To vypada tak uzasne! Skvela inspirace. <3
    Sandra

    OdpovědětVymazat
  4. Já mám v pokoji takový bílý "koš" z Ikey, který používám jako noční stolek, který se dá vždycky někam jednoduše přesunout, když zrovna potřebuju místo. Do něj se dá něco dát, já tam mám deku, takže úložný prostor i noční stolek v jednom :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jednoznačne nočný stolík! Ja mám ten svoj z Ikey a nádherne mi ladí aj so skriňou, ktorú mám taktiež z Ikey <3
    NORALIC

    OdpovědětVymazat
  6. Pokud řešíte nedostatek prostoru, tak bych volila spíš poličku přidělanou na zeď a lampičku můžete na zeď také přimontovat. My například máme ložnici ve tvaru L a k tomu ještě zkosený strop, takže postel máme napasovanou v té užší části ložnice a na klasické noční stolky nám už nezbyl prostor. Problém jsme vyřešili tak, že jsme na čelo postele zezadu namontovali dřevěnou desku ve stejném dekoru a máme odkládací plochu za hlavou, což také není špatné. Mně vyhovuje, že mi ze strany postele nic netrčí a ulička kolem je také volná. Tím chci říct, že možnosti jsou různé a stačí být trochu kreativní :-)

    OdpovědětVymazat
  7. My si v bytech vyzkoušeli i poličky i noční stolky (pokud se jim tak dá říkat - je to stolička k pianu a staré štokrle). A praktičtější jsou určitě poličky. My teda používáme právě tu stoličku k pianu a staré štokrle, protože mi je líto je vyhodit, mám ráda staré kusy nábytku ;)

    OdpovědětVymazat
  8. Great quality publishes. I adore simply how much information one can have from your world wide web. And with regards to producing money and running a blog, you have some good content on right here.

    OdpovědětVymazat
  9. Vypadá to nádherně. My jsme se taky nedávno stěhovali a s ložnicí jsem si nejvíc vyhrála. Sice tam člověk tráví nejmíň času, ale chtěla jsem ji mít dokonalou a povedlo se. Když k nám přijde někdo na návštěvu, tak se s ní ráda chlubím.

    OdpovědětVymazat
  10. Máte moc pěkný byt. Zařizovali jste si ho sami? Já bych ho chtěla taky nějak hezky zařídit, ale nemám pro to ten správný cit, tak se musím spokojit s tím, jak to máme. Ložnici máme ale docela pěknou. Máme velkou dřevěnou postel s kvalitní matrací a to je základ.

    OdpovědětVymazat
  11. Ložnice se vám opravdu moc povedla, protože mi už od pohledu příjde hrozně útulná. Taky se teď s přítelem chystáme na její přestavbu, a tak se u vás budeme rozhodně inspirovat.

    OdpovědětVymazat
  12. Ložnice se ti opravdu moc povedla, zrovna do našeho malého penzionu zařizujeme pár nových pokojů, a tak se u tebe rozhodně budeme inspirovat. Už jsme vybrali moc krásné postele na http://www.dublino.cz/ Ještě dokoupit pár doplňků a komody a snad bude brzo hotovo ! :)

    OdpovědětVymazat
  13. Já jsem při zařizování svého bytu tu úplně nejlepší inspiraci získala díky chlapíkům z pwinterier.cz, kteří opravdu vědí, o čem mluví :-) Jinak je samozřejmě super procházet v dnešní době internet, články nebo různé magazíny.

    OdpovědětVymazat
  14. Tomu říkám parádní inspirace. Díky mockrát. Já osobně jsem toho názoru, že základ každé pořádné ložnice je kvalitní ložní prádlo. Právě u toho je podle mě asi nejdůležitější jeho kvalita. Je ale pravda, že sehnat dnes kvalitní ložní prádlo není zrovna jednoduché. Mně se to ale nedávno povedlo, konkrétně jsem ho sehnala z https://www.emako.cz/lozni-soupravy/ Musím říct, že zatím naprostá spokojenost. Hlavně co se kvality materiálu týče.

    OdpovědětVymazat